Haber

Nobel ödüllü gastronomi şefi Ebru Baybara Demir’in kurduğu Gönül Mutfağı, depremzedelere taziye yemeği dağıttı.

Nobel ödüllü gastronomi şefi Ebru Baybara Demir tarafından kurulan Gönül Mutfağı, HATAY’ın İskenderun ilçesinde 3 bin 500 gönüllünün katılımıyla depremzedelere 17 milyon kap sıcak yemek dağıttı ve 30 bin kişiye taziye yemeği dağıttı. 6 Şubat depreminin yıldönümü.

Türkiye’de sosyal gastronominin öncülerinden şef Ebru Baybara Demir tarafından depremzedelerin sıcak yemek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gönüllülerin katılımıyla kurulan Gönül Mutfağı, Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Muhyiddin İbni Arabi Erkek Öğrenci Yurdu’nda açıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle 9 Şubat’ta Osmaniye ve Kahramanmaraş’tan sonra. ‘da görev yaptı. Aşevi, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından her meslekten 3.500 gönüllünün katılımı ve yapılan bağışlarla çadır/konteyner kentlerde kalanlara 17 milyon kap sıcak yemek dağıttı. Geçtiğimiz ramazan ayında çadır kentlere 27 bin sahur paketi dağıtan gönüllüler, ilkokul öğrencilerine de 236 bin kahvaltı paketi dağıttı. Gönüllüler, bölgenin kavurucu sıcağıyla boğuşan depremzedelere kayıtsız kalmayıp, yaz boyunca soğuk su dağıttı.

KAZANDIĞI 100 BİN AVROYU ÇALIŞMALARA BAĞIŞLADI

Üstlendiği sosyal sorumluluk nedeniyle gastronomi dünyasının Nobel Ödülü olarak kabul edilen Baybara, 2023 Bask Mutfak Dünyası Ödülü yarışmasında 700 şef arasından seçilerek İspanya’da düzenlenen törende 100 bin euro değerinde ödüle layık görüldü. Bu para Hatay’a veriliyor. Çalışması için bunu bağışladı. Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde büyük bir taziye ve anma törenine hazırlanan gönüllüler, Sakarya İlçesi İbrahim Çeçen Konteyner Kenti’ndeki ‘Gönül Mutfağı’nda tencere yemek hazırladı. İskenderun ilçesi. Çalışma sırasında dua eden ve duygulu anlar yaşayan gönüllüler, mutfakta ve kazan çevresinde gözyaşlarını tutamadı. Depremin ilk gününden bu yana yorulmadan çalışan gönüllüler birbirlerine sarılarak güç verdi.

HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI, YEMEK DAĞITILDI

Depremde hayatını kaybedenler için İbrahim Çeçen Konteyner Kenti’nde sabah saatlerinde anma töreni düzenlendi. Törene çok sayıda vatandaş ve deprem mağduru katıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından vatandaşlara taziye yemeği dağıtıldı. Tören sırasında yöre halkının geleneklerine göre yakılan bahurun ​​dumanı masanın etrafında dolaştırıldı. Çevredeki konteyner kentlerde yaşayanlara 30 bin kişilik taziye yemeği gönderildi.

‘BURADA BİRLİKTE OLMAYA DEVAM EDELİM’

Şef Ebru Baybara Demir, yaşanan acının tanımının olmadığını hatırlattı. Bir yıldır bölgede yemek pişirdiklerini belirten Demir, “Bizim geleneğimizde sofrada bir arada olmak, acıyı paylaşmak çok kıymetli. Biz de bugün dua ettik. Misafirlere taze yemek pişirelim istedik. Buradan 18 konteyner şehrine gıda gönderiyoruz. 30 bin kişiye yemek pişirildi.” Söylenecek çok şey var ama bir yandan acıyı yaşarken bunu da yaşayabilir ve görebilirsiniz. Biz çok güzel bir milletiz. Biz merhameti ve vicdanı çok iyi bilen bir ülkeyiz. Bu yüzden bir yanımız acıdığında birbirimizin yaralarını iyileştirebiliriz. Her zaman burada olmaya devam edeceğiz. Katkıda Bulunanlar Herkese teşekkür ederiz. Allah devlete zarar vermesin. Allah bir daha kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Yaşananlara umutla bakmamız lazım. Çünkü yaşananlar acı şeylerdi ama bundan sonra hayatta kalanları, evinizde kalanları yaşatmak zorundayız. Memnun olmalıyız. Umudumuzu canlı tutmalıyız. Başarılı olacağımıza inanıyoruz. Keşke o binaları kaldırıp o insanları geri getirebilseydik ama maalesef bu mümkün değil, o yüzden bundan sonra üzerimize düşeni yapalım. Hep birlikte burada olmaya devam edelim. “Yaralar tamamen iyileşene kadar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu